Thursday, December 27, 2012

20ti minutovy perfektni den

Behem volne chvilky o vanocnich svatcich, pri pravidelnem projizdeni oblibenych webu jsem na fxstreet.com nasel pekny clanek od Raghee Horner. Jako host byla pozvana do show sveho dlohodobeho znameho Roba Bookera,  (mimo jine pred par lety muj prvni mentor a kurz tradingu) Raghee se zminila o 20ti minutovem cviceni ktere provadi pravidelne jiz od 15ti    ktere ji pomohlo k dosazeni uspechu nejen v porfesnim ale i v osobnim zivot. Doporucuje zacit s timto prave ted v prosinci, protze jak sama rika, pokud se rohodneme neco noveho zacit, novy rok je k tomu idelani prilezitost. Takze behem pristich 3 az 6 mesicu provadejte toto cviceni kazdy den. 

20ti minutovy perfekni den

Zastavte se na chvili a premyslejte o vecech co vas cini stastnymi. Muze to byt cokoliv, intenzivni fitness cviceni, klidne obed, uklidit dum, skvely film, jeansy co vam padnou jak ulite, oblibena muzika, vecere s prateli, vikendovy unik, navsteva starych dobrych znamych, usmev vasich deti, otevrit dvere vlastnicho podniku kazdy den, proste cokoliv co vas cini stastnym. A nezapomente ze VECI jsou v podstate zkusenosti, takze se na nejake te veci nezaskenete.

Nechte se chvili unest a pote zpet na zem a opravdova prace zacina. Vemte papir a tuzku (ci oblibeny textovy editor) a zacnete psat jak by mel vas perfekni den vypadat. Premyslenim a zapisem naseho perfektniho dne dame do pohyby urcite veci - nase umysly, snahy a vesmir. Nechce tim rict, ze kazdy den bude perfektni tak jak jsem si ho predstavovali, ale kazdopaden bude mit urcite voditko jak by mel vypadat, cile co dany den udelat a dosahnout. Protoze ruku na srdce, kolik z nas kazdy den vstane, naplanuje si urcite veci a pak se behem dne necha strhnout virem udalosti, meetingu, neodkladnych veci k reseni a v zaveru dne si uvedomime ze jsem v podstate nic z toho co je dulezite neudelali. Tim se nemysli behem jedineho dne dosahnout neuveritelnych vysledku ale kazdodeni praci na malych detailech postupne budovat pevne zaklady na kterych se da stavet. Sepsat si sve myslenky ma svuj ucel, protoze pouzita slova urcuji jak se vytvari nase mysleni.

Mozna lepsi si to predstavit takto, urcite znate film Na hromnice o den vice, predstavte si ze byste museli prozit urcity den znovu a znovu. Jake by to bylo? Kdy byste vstali? Jaka by byla vase prvni ranni myslenka? Co byste delali po probuzeni, co byste sii dali k snidani, jake byste delali cviceni. Mate radeji kliden rano na psani ci radeji pisete v po nocich. Jak se dostanete do prace, jak vypada vase ofice, pracoviste, kolik pociacu a monitoru mate instalovano, z jakeho softwaru obchodujete, co mate na sobe v praci? Jaky bude vas den, v kolik a kam se vydate na obed a jake oblibene jidlo si objedate. S kym stravite den, koho pozvete na veceri. Klidne muzete pustit fantazi z uzdy a predstavit si jake by byli vase specialni schpnosti. Na co se tesite, co v zivote opravdu cenite, rodinu, pratele, deti? Jak byste chteli prispet kazdy den, naucit se, naucit nekoho neco noveho, jake zkusenosti byste chteli zazit. Zapiste vse a rychle, prvni co vam prijde na mysl. Pamatujte bude zit tento den znovu a znovu. Trochu smutne je, ze pravdepodobne kazdy den zazivame stejne zkusenosti, ktere podvedome pritahujem, ale ktere jsme si vedome nevybrali, a ani pocity ktere pri techto zkusenostech prozivame.  Proto je na case zacit psat story sveho vlastniho zivota.

Ukoncim to zde, citatem ktery se mi obzvlast libi. Vice v originalnim clanku a preji vsem hodne uspechu v roce 2013.

 “My father says that almost the whole world is asleep. Everybody you know. Everybody you see. Everybody you talk to. He says that only a few people are awake, and they live in a state of constant, total amazement.” – Meg Ryan as Patricia Graynamore from “Joe Versus the Volcano”

"Muj otec rika ze skoro cely svet spi. Kazdy koho znate, kazdy ktereho vidita a mluvite s nim. Rika ze jen nekolik malo lidi je opravdu probuzenych a techto par lidi zije ve stavu konstantniho a totalniho  uzasu."

No comments:

Post a Comment