Thursday, September 6, 2012

Kolik triku umi vas ponik?

Pokud se pohybuji jen na jednom TF, jsem jako ponik co umi jen jeden trik, ve chvili kdy se objevi ponik co umi vice nez jeden trik, nemuzu s nim merit sily. Celkem usmevne ze? Take  me pobavil nazev nedavneho clanku od OTA, kde S.Saiden strucne, ale jasne mluvi o dulezitosti sledovani vyssiho TF pro planovani vstupu do potencialne uspesnych obchodu. Uvadi 4 dulezite body pro vstup do obchodu:

1/ Vedet kde pravdepodobne konci soucasny trend a kde bude zacinat novy
2/ Vedet na ktere strane trhu je vetsi pravdepodobnost pohybu
3/ Identifikovat a vstoupit do dlouhodobejsi swing pozice vcas a pred tim nez ji objevi ostatni
4/ A velice dulezite, kde se pohybuje cena v souvislosti s HTF supply/demand urovni  

Nic noveho, svetoborneho ze? , ale ruku na srdce, kdo z nas sleduje a pripravuje vstupy z pohledu denniho, tydenniho TF? Sleduji v posledni dobe mnoho ceskych/slovenskych  blogu, ale jen na minimum z nich vidim nejakou dlouhodobejsi analyzu pro vstup do obchodu. Mozna je to jen muj osobni dojem. 

Kazdopadne jsem rad za vsechny ty co se deli na svych strankach o sve denodenni uspechy a neuspechy na trzich, protoze jak se rika, nejlevneji je ucit se z chyb ostatnich. Na druhou stranu clovek vidi, ze neni sam kdo se obcas chova jako pitomec:-)) nic ve zlem mysleno construktivne. 
Minuly tyden jsem v priprave  naznacil nektere urovne na EUR, a jak cas ukazal, pekne se potvrdili. 1.2620 nekolikrat a pak dale 1.2652 na bod.  Prikladam screen z nekolika obchodu do kerych jsem se z teto urovne oprel. Jeden ztratovy, ktery jsem impulzivne otevrel dnes s velice malym objemem a ktery opet potvrdil, ze trpelivost ruze prinasi ( i pres to ze zkoncil na SL). Jak je videt, bylo zde nekolik prilezitosti vyuzil jsem pouze dve. Jinak pekne S/D zony a slusne pohyby. At se dari, zitra tu mame patek, NFP, tak pridame jste par set ci desitek $$ na nase obchodni ucty.



2 comments:

  1. Dobrý článek, nicméně je zde riziko i opačného charakteru. A to je zaměřování se na denní grafy při obchodech na 1-5 min tf. Je dobré znát hlavní úrovně, ale na druhou stranu není ku prospěchu věci snažit se na jejich základě příliš "předvídat". Nejdůležitější je (pro mě) stejně aktuální PA.

    ReplyDelete
  2. Ono to je mysleno tak ze je treba vedet kde se cena pohybuje v dlouhodobejsim horizonu, cili napriklad kdyz se kouknes zminenou resitanci na EUR nekolikrat se od ni dalo obchodovat nicmene cim vice je testovana tim vetsi je sance ze dojde k prorazeni a pokud budu planovat obchody na nizkem TF tak mam vetsi sanci na uspech pokud vstoupim do predpokaldeaneho smeru. Osobne proto zaviram po dosazeni nizkeho cile v pip v tomto pripade a bedlive sleduji PA na mem obchodnim TF ale stale s prihlizenim na to jak to vypada v BIG PICTURE, kdezto pozice v opacnem smeru bych byl ochoten drzet pro mnohem vetsi potencial. Jde o to, ze pokud dojde k nejakem fundamentalnimu shiftu na pozadi a velci hraci zacnou preskupovat pozice coz vytvori konec trendu zacatek noveho tak je vzdy vyhodnejsi byt na strane tech co zacinaji novy trend a to i pres to ze obchoduji na nizkem TF, vetsi pravdepodobnost uspechu obchodu.

    ReplyDelete