Friday, January 17, 2014

Stupid indecision - apply your trading edge consitently

V prvni rade trocha sebekritiky, vcerejsi trade na Jpy ignoruji nekolikrat testovanou zonu a i pres snizujice se pravdepodobnost uspechu tradeu vstupuji prilis brzy abych vzapeti byl zasazen na SL 134.14. Co si z toho odnest? Pokud neni  100% koncetrace  na obchodovani, pozornost neni bez predsudku tak proste  neobchodovat, ci dvakrat vse zkontrolovat. V posledni dobe jsem SL z mnoha potecnialne kvalitnich obchodu kuli predcasnemu vstupu. 

K trhu YM, e mini Dow, pozorne sleduji jiz od vanocnich svatku, na dlouhodobem TF jsme  stale v silnem up trendu, velice rychly vyprodej na obrazku bod 5 volal po BTFD strategii, tak jako behem roku 2013 vetsina poklesu byla vzdy s razanci nakoupena a trh pokracoval v peknem up trendu. 




A ted k nerozhodnosti, na screenu je oznaceno nekolik skvelych vstupu a solidni rezistance/supply, prudky propad ceny od teto urovne indikuje pekny level coz melo byt vyuzito k nekolikta short proti tendovym  obchodum, u vetsiny techto obratu jsem sedel ale vahal zmackonout vstup. Stale jsem cekal na priznivejsi cenu ktera by me umoznila vstoupit s minimalnim rizikem a to take v zaveru vedlo k neuskutecneni zadneho obchodu. Oblast 16440 nekolikrat testovana. Budu si muset prisvojit vice fakt ze vetsina obchodniku pracuji s pravdepodobnosti uspesnosti kolem 60% coz dava samozrejeme mnoho ztratovych obchodu.  V poslednim postu jesm se zminoval a skvelem kuzu od Adama Grimes ktery vsem vrele doporucuji. Adam presentuje v prvni casti solidni video o tom co v TA funguje a co ne podlozene jeho vlasti statistickou analyzou. Mnoho konceptu presentovanych na popularnich  traderskych webech ktere vypadaji jako solidni a obchodovatelne, pri blizim zkoumani a peclivem statistickem testu se vsak jevi bezcene a nedavji vetsi pravdepodbnost uspechu nez obycejny nahodny hod minci. O tomto tematu napsal vybornou  knihu od N. Talleb Fooled by Randomness. Co dela obchodovani opravdu tezkym a je vyzvou pro kazdeho obchodnika, je fakt ze trhy maji velice blizko k absolutni efektivite, ze mnoho pohybu ceny ktere se ve zpetne pohledu zdaji predvidatelne jsou v podstate jen nahodnym pohybem. Vybudovat system ktery by mel dlohodobejsi statistiky edge byt jen v desitkach procent neni jednoduche. Neni proto divu ze umrtnost traderu je nekde kolem 90%. A navic ve chvili kdy mam system a zpusob obchodovani funkcni musim mu verit. Musim verit ze se da stale obchodovat a vykonat kazdy obchod ktery splnuje vstupni kriteria.

A na zaver jeste update, opet dnes navrat k urovni 16440. V pondeli pozorne sledovat, osobne mam bias na otestovani noveho high jak na YM tak na ES.

1 comment:

  1. The first reason to use Zulu4me’s ranking is because it is free. You do not have to pay to use our ranking, you just need to create a Demo Account in Zulutrade through us. This way, you do not need to study more than 20.000 traders, you just need to study 20 or 30 traders. Finally, if even knowing that a personal assistant will help you, you are still not sure about Zulu4me advantages, you should continue reading this post.
    Zulutrade
    Zulutrade review
    Zulutrade experience
    Zulutrade opinion
    Social trading
    Social trading platform

    ReplyDelete