Monday, March 26, 2012

Shrnuti minule tydne by se dalo vyjadrit jako serie ztrat. Vysledky predchoziho tydne byly zcela vymazany, nicmene to je trading. Dulezitejisi je nestrane zhodnotit vsechny obchody, a to predevsim zda byl dodrzen plan. Osoben se drzim jednouche metody Dr.Steenbarger a vyhodnocuji nekolik kriterii ve trech oblastech

1/ kde doslo k chybe 
2/ co bylo provedeno spravne 
3/ co zlepsit priste

Novy tyden je pred nami a s nim i pekne prilezitosti hned od otevreni EU seance. V souvislosti s timto obchodem by sem rad poukazal na skvely blog Lance Beggse Your trading coach a predevsim na posledni post vztahujici se k zakreslovani S/R urovni. Muj osobni styl vychazi ze znacne casti z webinaru dalsiho oblibeneho autora Sam Saiden, lektora v Online Trading Academy, kteremu bych rad timto vzdal hold a podekoval za usili a cas ktere venuje osvete v oblasti tradingu. Jinak vrele doporucuji prihlasit se k odberu Lessons from  the Pros, skvele tipy a postrehy k obchodovani. Tak dost uz citovani ovlivnovatelu a zpet k dnesnimu obchodu. Takze jak jiz bylo zmineno muj osobi pristup vychazi z vyhledavani mist kde instituce pravdepodobne pusobili na trhu a vyuzit teto znalosti ke vstupu do pozice s nimi. Logika je jednoducha, trhem hybou velci hraci. K nalezeni takovychto urovni se pouziva koncept S/D zony cili supply/demand nerovnovahy. Cely koncept je dopodrobna vysvetlen na fxstreet.com ve webinarich jiz zmineneho autora Sam Saiden, a take v Lessons  From the Pros. 
Dnes rano doslo k takoveto situaci, cena se prudce pohybovala k A/ zone nerovanovay kterou jsme mel vyznacenou jako potencialne kvalitni a B/ k low predchoziho dne. Pravdou je ze LOW/HIGH predchoziho dne jsem uspesne ignoroval delsi dobu, nicmene v posledni dobe jsem ji pridal jako faktor pri rozhodovani o dannem tradu. Je az s podivem jak uzitecne muze byt vodiko predchozi den LOW/HIGH, staci si jen projet poslednich x dni a mesicu na ruznych parech a je videt ze v techto oblastech dochazi pravidelne k vyznamnemu pohybu, otoceni, otestovani.  Zmineni blog od Lance na tema zakreslovani S/R zde a dale jiz realizovany obchod. Vstup v zone, cil 30pip zaviram se 40ti +. Ja je vidno trh se nezatavil a nabidl dalsich skoro 100 pip +. A to je tema kteremu bych se rad venoval priste, protoze neco pres pul roku se znazim v teto oblasti zlepsit protoze verim ze cesta k exrta ziskum vede pres dokonale zvladnuti tade managemetu.


3 comments:

  1. koukam, ze komentare jiz netreba, s Lancem jste to hezky rozebrali :) . Ja ten den bral protipozici na usdchf, kde se mi podarilo vytezit o par desitek pips vice, profit targety se snazim nastavovat dle vyssich tf, nekdy primo na nejblizsi s/d zonu, pokud vidim, ze je kolem takove urovne az prilis drobnych s/r pak radeji uberu a nastavim si PT mensi. At se dari, RobCz :)

    ReplyDelete
  2. diky za coment, jj jsem sam prekvapen ze mi Lance tak zesiroka odpovedel a diky mu za to, pustil jsem se znovu do cteni Exit Strategy. Muj problem v posledni dobe je ve vybirani zisku prilis brzo z dobrych obchodu, nejen ten EUR, a spatny management tech co maji prumerny potencial,samozrejme hodnoceni z odstupem casu, real time rizeni obchodu je jina historie. Kazdopadne musim znovu vylepsit vystupy a nastavit si komplexnejisi pravidla.

    ReplyDelete
  3. Áno, vedieť, kde vystúpiť, mať správny money management a ešte to dokázať celé psychicky „ustáť“. To je to tajomstvo. Je vidieť, že si hodne pokročil na svojej tradingovej ceste.

    V.

    ReplyDelete