Sunday, May 6, 2012

Shrnuti tyden 4/5

Vysledky minuleho tydne jsou mizerne ale i pres to ze tyden skoncil negativne v $$$, dolarova castka na konci tydne neni tim spravnym hodnoticim kriteriem. Praci tradra je predevsim obchodovat kvalitni obchodni prilezitosti, rozhodovat se na zaklade trzni situace, kontextu, strategie a obchodniho planu, ridit riziko a pouzivat spravny MM. Financni zhodnocni uctu  je jen vysledek zminenych aktivit. One good trade and than anotrher one good trade je cilem tradera. $$$ jsou produktem zminenych aktivit. Proto se ve svem hodnoceni zameruji na matrix factoru ktere vyhodnocuji.  Zminil jsem jiz, ze pouzivam jednoduchou pomucku z pera B.Steenbargera pro hodnoceni obchodu a vysledku na kvalitativni urovni. Jednoduchou formou se da provadet po kazdem obchode, ci seanci, rozdelime si stranku v denniku ci agende na tri sloupce:

       1/ Popis ztratovych obchodu - ziskovych obchodu
       2/ Ponauceni co si z teto chyby odnesu
       3/ Jak muzu vylepsit priste

I pres to ze vysledek tydne je negativni, diky dodrzeni vystupni strategie na 100% ztraty jsou aceptovatelne, v souladu s toleranci k riziku, zadna jednotliva ztrata nepresahujue povoleny max % limit stanoveny na obchod. Toto je zaklad pro dlouhodobe preziti na trhu. 
Minuly tyden jsem mel pocit urcite tezkosti pri cteni chovani trhu, dnes rano jsem si precetl post na dalsim skvelem blogu ktery mi byl nedavno odhalen, robcz, a trpel jsem minuly tyden podobnymi symptomi.
Ztrata objektivniho pohledu na trh z vyssich TF, a prilisna koncentrace na nizka TF bez odstupu a souvislosti v sirsim kontextu trhu a trendu. Vstupuji do obchodu s malym profit marginem, malym potencialem, k longum v blizkosti silne supply shorty v oblasti silne demand. snaha obchodovat za kazdou cenu. Vubec snaha obchodovat za kazdou cenu stala za spatnym vyberem obchodnich prilezitosti a celkovemu podprumernemu vysledku. Nic zacina novy tyden a nove prilezitosti.


 

No comments:

Post a Comment