Monday, May 14, 2012

Tyden 11/5

 S vlnu veder se neda opravdu delat nic nez vyuzit kazdou volnou chvilku a zchladit se v atlantiku. Teplomer za posledni tri dny navstevuje skoro 40C a dohromady s absenci vetru, ktery normalne dela den snesitelnym, se opravdu neda ani psat poradne blog:-) Minuly tyden me prekvapili pozitivni ohlasy na robcz, smartpriceaction a dokonce od Petra Veseleho za coz vsem dekuji a at se dari. Pravda v posledni dobe je cas vzacna komodita, kvalitnich blogu a webu je cim dal vice take je treba vybirat velmi velmi dobre. Rychle zhodnoceni minuleho tydne, v zaveru jsem opet v zelenych cislech coz je ok.





Pocet obchodu ovsem zhruba dvojnasobny. Pri tydennim review jsem si vzpomel na tento post ktery uvadi ve svem YTC Lance Beggs; mala pasaz: trading je predevsion o tom naucit se cist trh, o kontextu, ve chvili kdy pochopime ze chovani trhu je velice komplexi, prestanem si namlouvat ze se da vydelavat pomoci jednoducheho set up ci indikatoru. Vsem muzu jen doporucit precetni celho postu, je velmi pekne destilovany.. Nasekl jsem minuly tyden spoustu obchodu, opet diky spravnemu MM doslo jen k tolerovatelnemu DD a v zaveru tyden nekolik malo obchodu vratilo stav uctu do cernych cisel. Nicmene zkusenost je k nezaplaceni a rekl bych nutna, myslim ze jeden ze zpusobu jak se naucit trpelivosti a cekani na spravnou prilezitost  muze byt prave overtrading behem nekolika dni, protoze prave ta vlastni zkusenost potvrdi slova profiku. At se dari.  Po kratke prochazce me napadli dve veci 1/ v zivote a ni v tradingu neexistuji zkratky k uspechu a 2/ vedro je fakt nesnesitelne 11PM  33C nehne se ani listek to budem zitra opravdu 100% pripravni na EU session:-)




2 comments:

  1. pocasim pekne strasis :) , my tam byli minuly rok o tomto case a vitr nas natolik klamal, ze jsme prvni dva dny chodili v mikine k mori, pak uz jsme si zvykli a noci byly prijemne chladne. Kazdopadne v takovem horku se neda moc normalne delat, jeste ja...jsem porad roztekany i pri -20 :) , na koncentraci pracuji porad, s tim mam velky problem.

    Nevim, jak vnimas sve vysledky, ale to co zde prezentujes, neni vubec spatne z pohledu zhodnocovani uctu, s vetsim uctem si myslim, ze uz dokazes akumulovat i zajimave zisky. Konzistence vysledku je take v prumeru slusna, kazdy tyden realizovat podobnou vykonnost je urcite dost narocne.
    Chtel jsem se zeptat,co si mam predstavit pod pojmem exp? (expectancy?)

    Diky za pripomenuti zminovaneho postu od Ziada, uz jsem se k tomu dostal drive, ale teprve pri dnesnim cteni me trklo par casti, ktere stoji za vyzdvyzeni.

    --> I didn't write a journal describing the trades I took, or what my emotions were during the day. It was all about market action. <--

    Hodne zajimavy postreh, ktery vrha zcela jiny uhel pohledu na analyzu obchodu, resp. trhu. Drive jsem si zkousel popisovat v jakemsi casovem snimku cely den, trh za trhem. Ale jakmile prislo na obchodovani, strojove jsem zareagoval na "povinnost" zadani sl, pt a konecna. Pak uz jsem pouze zhodnotil, jestli jsem vse delal dle planu, pripadne popsal sve pocity, pokud se jednalo o vyhrocenou situaci..

    Dalsi bod --> Right now your learning curve is stagnant because you're not truly studying the markets. Your day is wasted in waiting mode. It's not in observing and absorbing mode. Also, because you fear loss, you aren't willing to experiment. This means that you aren't making mistakes and failing regularly, which is what you need to do to learn quickly. <--

    Timto jsem si prosel a nekterymi castmi obcas opetovne prochazim, zvlaste to mrhani casu me kolikrat zamrzi, kdy nejsem plne soustredeny na market, ale presto koukam do grafu, zbesile prepinam mezi jednotlivymi tf's a ve finale z toho nic hmatatelneho nevydoluji. Dalsi cast prispevku je opravdu dulezita pro uskutecneni vetsich zmen v obchodovani, bez experimentu bych se porad hrabal nekde na demo uctu a do nekonecna testoval zajete koleje.

    At se dari! R.

    ReplyDelete
  2. vedro je hrozny, nekolikrat do roka prijde calima, horky vzduch ze sahary, a to je peklo:-) K prezentovani vysledku me vedlo predevsim to ze obchoduji jiz skoro 3roky, investoval jsem do toho neskutecne mnozstvi casu a neco penez, a letos je muj jediny cil dosahnou konzistentnich vysledku abych mohl prejit na vetsi ucet. Pohlizim na cely trading jako na investici, pokud nezacne za urcity cas produkovat dostatecny prijem, pak je mozne ze je to investice spatna a ztrata casu pokracovat dale. Samozrejme chci uspet proto se snazim soustredit na to co je opravdu podstatne. Expectancy je prum zisk * % uspesnosti - prum ztrata*% neuspesnti idelane by mela byt vice nez 1.5, viz YTC Trader, nechci dale elaborovat nemam na to copyright. Za zajimavost stoji napr simulace s 10k uctem, riskem 1% RRR 1:1 a uspesnosti 70% pri zhruba 500 obchodech dat peknych 50k+. Co tim chci rict je ze kolikrat je si treba opravdu uvedomit silu pravdepodobnosti a povahu tradingu, ja osobne se na tom snazim pracovat. Tim co pises v poslednim odstavci si prochzim za posledni 2tydny opet take, snazim za kazdou cenu najit prilezitosti coz je spatne. A jak pises v citaci, je treba soustredit se na trh, kontext a co se deje a pote hledat vhodne prilezitosti jak vyuzit dane situace. Zkusim neco v pristim postu na toto tema, zatim jsem projel znova howoftrading, ytc a sama saidena a zjistuji ze je to tak jednoduche jako vratit se k zakladum co jsem se naucil na zacatku a proste je dodrzovat.

    ReplyDelete