Sunday, March 10, 2013

Podekovani

Dekuji vsem pravidelnym i nepravidelnym navstevnikum meho blogu za prizen a pravidelnou nepravidelnou cetbu. Prosim nevahejte a komentujte, kamenujte, pridavejte vlastni poznatky.  Dejte mi vedet zda to stoji za starou backoru ci se vam obsah libi, nebo pridejte vlastni nahled na obchodovani. Jake levely sledujete, co za trhy obchodujete, kolik riksujete, jaky managuejete money cokoliv co ma co do cineneni s live obchodovanim. Trading je individualni cesta ale kolikrat okomentovat situaci v trhu, sdilet s druhym traderem vlastni zkusenosti otevre dvere uvedomeni a pomuze vzajemne pokrocit v ceste za profitabilnim obchodovani. Nemam na mysli tahat z nekoho rozumy aby odhalil  nuance sveho profi systemu. Jde o vymenu praktickych zkusenosti.  Jsem na ceste ke konzistentnimu  profitabilnimu obchodovani skoro 3 roky ( mimo poslenich par mesicu v plusu). Jsem nazoru ze zadny svaty gral obchodni system neexistuje, ze k uspechu je mozne dojit jen poctivym studiem trhu a pravidelnym obchodovanim. Verim ze trading neni nepodobny jakekoliv jine profesi. Urcite znate nejakeho kamarada ci kolegu s kterym jste studovali, ale ktery dosahl vetsich uspechu nez my sami. Studovali jsem stejne obory ze stejnych skript, skladali stejne zkousky, dokonce jsme dosahli lepsich studijnich vysledku, ale proste ten nekdo venoval svemu oboru vice casu, pile, vasne, nezastavil se na ceste neustale se vzdelava a dotahl to diky tomu dale. Myslim ze v obchodovani to neni jinak, zaklady muzeme mit stejne ale neustale se vzdelavani, obchodovani a hlavne otevrene konzultovani s jinymi tradery nas muze posunout zase o kus dale. Proto prosim kritizujte, v pozitivnim slova smyslu,  vecne, a konstruktivne.

2 comments:

  1. zdar chlape, tahle draha obchodnika je dosti tezka, priznavam. Taky bych nekdy potreboval postrcit, nebo nasmerovat, ale vetsina obav, nejistot nejak vysumi do pryc, nebo najdu odpoved. Presto nejlepsi terapie dle me je nahlizeni na uspesne okamziky, zablesky, kdy jsi presne vedel, co delas. Pokud jsou detailne zmapovane, je to o tom najit cestu zpet a vydrzet o neco dele, nez prvne a postupne nabalovat vse na sebe dal a dal. Zaklad je rozlisit, co brat za uspech, co za neuspech, pripadne nahodu. Casto nahody v mem tradingu znamenaly zvrat, jednalo se o drobnou odchylku od standartu, ktera parkrat vysla a uz jsem se ji chytil jako pevneho zakladu systemu, ktera po case dalsi nahodou/odchylkou zmenila svuj vzhled.
    To je v mem pripade nejvetsi zabijak konzistence, snazim se o maximalni eliminaci obdobnych strasaku.

    Pokusim se casteji poukazovat na chyby, viz. dnesek - short na euru po prolomeni downtrendu. Taky jsem dospel k finalni interpretaci sveho nahledu na trhy, zkusim zverejnit.

    Posilej sem opet sumarizaci obchodu, proklepavej hlavne ty nepodarene, na OK obchodech neni moc co resit, vetsinou tak vypadaji i zapisky v deniku, ne? :-) "vse podle planu, 2x posun SL, zasah PT, homerun" .

    No nic, jdu zabit sousedy, brnkajici na kytaru, jsou total mimo a my chceme spat. At se dari!

    ReplyDelete
  2. diky za komentar, mel jsem na mysli neco v tomto smyslu, proste a jednoduse vymenit si poznatky a zkusenosti. V duchu SMB, vim ze spousta lidi cte blogy, servery ale neprida nic ci nakomentuje at je to z jakych koliv duvodu. Verim ze cesta dopredu je ve sdileni praktickych zkusenosti, samozrejme v prvni rade je treba mit vlastni system, svuj dennik, zaznamy a provest sebehodnoceni. Tot zakladni kamen, nicmene nikdo nejsme vsevedouci a kolikrat pohled jinych oci na stejnou situaci a prosty komentar pomuze odhlait urcitou nuanci ci chybu, nejen tomu kdo komentar prijima ale tomu co tu poznamku dela a v tom vidim prinos pro obe strany. V SMB vyzaduji po traderech aby diskutovali, sdileli se zkusenejsimi, proste jako v jakekoliv jine profesi, i kdyz je trading individulani, tak jako muze byt individualeni co ja vim treba ucetni poradenstvi, vzdy existuje naka baze znalosti ktere je fundamentalni(v tradingu to plati taky) a pote aplikace v ruznych situacich, kdy uz kazdy dle zkusenosti, osobnich vlastnosti a preferenci aplikuje svuj pristup. Kozultaci s kolegy se proste jen rozsiruje zkusenostni obzor. Diky za komentar, urcite sem dam obchody znovu.

    ReplyDelete